Tips & zelfstudie over de meest voorkomende items

Tips & zelfstudie is een pagina waar heel veel wetenswaardigheden op staan m.b.t. elke hond, groot of klein.

Het bestaat uit diverse .pdf bestanden op alfabet geordend. Onder ieder onderwerp staat een beknopte uitleg van het onderwerp, zodat u in alle bestanden hoeft te zoeken. We weten zeker dat u  en uw hond er beiden uw voordeel mee kunnen doen.

 

Aandachtstraining

Aandacht is de basis voor elke training. Wanneer uw hond geen aandacht voor u heeft, valt er niet te trainen.4 stappen om de aandacht van uw hond te krijgen en te houden.

 

Agressie naar andere honden

Men denkt dan vaak dat dit gebeurt uit dominantie, maar meestal is de meest voorkomende motivatie angst. Hier worden de oorzaken en oplossingen beschreven.

 

Alleen blijven

Sommige honden kunnen moeilijk alleen thuis blijven. Ze vertonen allerlei ongewenst gedrag. Wij beschrijven hoe we dit kunnen voorkomen en hoe te trainen.

 

Tips & zelfstudie, vuurwerk, angst, hond, hv de burght, maastricht, limburgBang voor vuurwerk

Veel honden zijn bang voor knallen. Ze geraken in stress, slaan op hol,anderen kruipen diep weg in een hoek of raken klem onder het bed of de kast. Enkele tips!!!

 

Bench training

Een bench of kamerkennel is een metalen kooi die speciaal voor honden bedoeld is. De voordelen van een bench en hoe kun je de hond eraan laten wennen.

 

Bewusteloosheid en reanimatie

Hoe controleren we of de hond bewusteloos is? Wat kunnen oorzaken zijn? Intensiteit van de bewusteloosheid, En hoe reanimeren we een hond.

 

Blaffen op commando

Een hond die ongecontroleerd blaft kan je leren op commando te laten blaffen en vervolgens leren stil te zijn op commando. Maar hoe leer je het aan?

 

Bloedingen

Hoe behandelen we de 3 verschillende soorten bloedingen: Slagaderlijke bloedingen, aderlijke bloedingen en haarvatbloedingen

 

Botbreuken en verstuikingen

Hoe nemen we breuken en of verstuikingen waar en hoe kunnen we ze behandelen? Raadpleeg wel steeds uw dierenarts.

 

Brandwonden

Denk bij brandwonden aan verschillende typen: oververhitting, vuur, elektriciteit of door chemische stoffen. Enkele tips!

 

De regels van de roedel

Je gezin (jezelf, je partner, je kinderen) staan bovenaan de ladder (de roedel), de hond staat op de allerlaagste plaats! 6 REGELS!!!

 

De regels van het spel

Het is noodzakelijk om spelregels te hanteren want per slot van rekening wil je niet dat de hond spelenderwijs verkeerde of vervelende gedragingen aanleert.

 

EHBO Algemeen

Wat is het doel van EHBO? Welke regels moet men in acht nemen? Welke handelingen doe je eerst? Hoe de hartslag controleren? Inhoud van de EHBO koffer.

 

Gebroken teennagel

Dit kan bij momenten erg pijnlijk zijn, dus benader het dier met nodige voorzorgsmaatregelen. Preventief moeten de nagels kort gehouden worden.

 

Geursignalen

Voor honden zijn geuren ontzettend belangrijk, ze interesseren hem. Het is ook een bron van onderlinge communicatie, deel van de hondentaal.

 

In de auto

Op reis, een uitstapje, naar de hondenschool, een hond wordt vaak meegenomen in de wagen. Wagenziekte, wat kan je er tegen doen.

 

Laat dat

Je doet er goed aan om niet gewenste gedrag van de hond zo snel mogelijk af te leren, en dit doe je dan met het “laat dat” of “foei” commando. HOE?

 

Maagtorsie

Bij een maagtorsie onmiddellijk ingrijpen. Wat zijn de tekenen van een maagtorsie en wat moet je eraan doen.

 

Ongewenst graven

Honden lijken vaak een geur te volgen. Jachthonden en terriërs hebben vaak een serieus doel, ze zoeken een prooi.Soms uit verveling.

 

Oogverwondingen en letsel

Er bestaan verschillende soorten oogletsels. Wat zijn de kenmerken en wat kun je er aan doen. Altijd telefoonnummer van uw dierenarts bij je hebben.

 

Opspringen door honden

Door op te springen wil de hond dichter bij je gezicht komen. Je kan je hond ook aanleren dat hij alleen zittend je mag begroeten. Lees hier hoe?

 

Tips & zelfstudie, oververhitting, hond, hv de burght, maastricht, limburgOververhitting deel 1

Herken de signalen op tijd en handel adequaat; een gewaarschuwd baas telt immers voor twee! De tong kleurt donkerrood tot paars.

 

Oververhitting deel 2

Hoe ontstaat oververhitting? Hoe geven honden warmte af? Wanneer kans op oververhitting? Behandeling?

 

Poep eten

Waarom eten ze poep? Waarom eten oudere pups en volwassen honden toch poep? Hoe kunnen we het voorkomen?

 

Pup in huis

Wanneer je een pup in huis haalt dien je toch met de volgende dingen rekening te houden. Je kan er dus vanuit gaan dat jong geleerd, oud gedaan is.

 

Tips & zelfstudie, vuurwerk, angst, hond, hv de burght, maastricht, limburgPuppies en bijten

Bijten en happen is een heel normaal gedrag bij puppies. Het is een vorm van onderzoeken. Maar we moeten niet alles toestaan. Lees hier verdere info.

 

Shock

Bij shock ontstaat een levensbedreigende situatie. Oorzaken van shock. Verschijnselen van shock. Wat moet je doen bij shock? Blijf altijd kalm.

 

Trekken aan de lijn

Het vraagt een langdurige en consequente inzet van de eigenaar. Oorzaken en hoe af te leren.

 

Verdrinking en verstikking

Als een hond dreigt te verdrinken of verstikking kun je allerlei technieken toe passen. Eenvoudige dingen zelf doen, andere oplossingen door dierenarts.

 

Verlatingsangst

Hond kan niet alleen zijn. Fysieke en mentale beperkingen, onzekere hond. Omgaan met verlatingsangst. Aanleren alleen te blijven.