Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

Dit zijn de bestuursleden waar men, binnen HV De Burght, regelmatig mee te maken kan krijgen. Van voorzitter tot dorstlesser.

Bestuursvoorzitter en trainer

Peter Creemers is de Voorzitter van HV De Burght. Hij heeft de vereniging in 1983 het licht laten zien. Samen met Petro Mommers heeft hij de vereniging in 1986 d.m.v. een notariële akte officieël opgericht. Al meer dan 30 jaar komt hij nog elke keer met plezier naar de vereniging toe. Voor vragen over trainingen, sponsors en evenementen kunt je bij Peter of Petro terecht. Daarnaast geeft hij ook nog steeds les aan de groepen van de vereniging, met name in verband met de voorbereiding op de NBG examens.

 

Penningmeester

Wilma Espinoza. Is de prille penningmeester van HV de Burght. Zij is een gedreven persoon die de komma op de juiste plaats zet. In de financiële wereld heeft zij haar sporen al verdiend, en staat zij haar mannetje. Dit in combinatie met haar grote liefde voor dieren, en speciaal haar honden was dit een logisch gevolg. Samen met de andere bestuursleden gaan we voor de sport en het welzijn van onze club.

Secretaris en trainer voor gevorderde groepen

Petro Mommers vanaf het prille begin in het bestuur en is de trainer van de gevorderde groepen. Hij is al sinds de oprichting bij de vereniging betrokken en komt nog altijd drie keer per week om de enthousiaste hondengeleiders te trainen. Voor alle vragen m.b.t. trainingen kun je bij Petro terecht.

 

Kynologisch instructeur

Beste lezers, ik ben Mandy Creemers en geboren in 1985. Zoals jullie misschien al hebben gelezen is deze vereniging in 1983 ontstaan en opgericht door mijn vader. Als jong meisje ging ik al iedere keer mee naar de trainingen en “trainde” ik zelf mee met de honden van mijn vader. Uiteindelijk heb ik mijn eigen Mechelse herder gekregen en ging ik natuurlijk enthousiast aan de slag om haar alles aan te leren. Na mijn opleiding als dierenartsassistente, heb ik degene vervangen die bij ons de beginners lessen verzorgde. Dit doe ik nog steeds 2 keer per week met veel plezier.
Toen ik het aanbod kreeg om de cursus Kynologisch instructeur te volgen heb ik deze met beide handen aangegrepen, nu kan ik dan ook met trots zeggen dat ik hiervoor geslaagd ben. Ieder jaar worden er nascholing dagen georganiseerd waardoor we goed op de hoogte blijven van de verschillende trainingsmethodes. Ook heb ik met mijn huidige honden al kleine hoogte punten weten te behalen, met mijn Mechelse herder heb ik al verschillende examens behaald binnen de NBG en heeft mijn kruising mee mogen spelen in een film wat natuurlijk een hele ervaring was met betreft de training die hier bij kwam kijken.
Lees meer hierover onder het kopje “trainingsinfo”. Voor vragen over trainingen, evenementen, etc. kun je ook bij haar terecht.

 

 

Andere spilfuncties binnen van HV De Burght zijn:

 

Dorstlesser

hv de burght , bestuur , maastricht , kantine , borgharenPeter Leenders is onze dorstlesser; Peter is altijd te vinden achter de bar en zal zorgen voor de inwendige mens. We hebben frisdrank, chocomel (warm op verzoek mogelijk) energiedrank en natuurlijk een pilsje. De regel is wel dat er geen alcohol tijdens training wordt gedronken maar erna. Voor de echte harde werkers kunnen er ook verschillende snacks worden gefrituurd.